Článok

Robert Pospiš & Martin Sillay predstavujú skladbou Malý synku unikátny ansámbel hostí

„Vždy sme túžili po akustickej nahrávke s veľký množstvom hostí. Vďaka albumu Piesne na dobrú noc sa nám to konečne podarilo. V skladbe Malý synku sa predstavuje takmer kompletná zostava. A je to veľká radosť,“ opisuje novú pieseň pripravovaného albumu Robert Pospiš. Spoločne s Martinom Sillayom sa rozhodli prerobiť uspávanku Hajaj, búvaj, malý do súčasnejšieho zvuku. „Využili sme tradičné nástroje aj elektroniku. Pomiešali sme dva rozdielne hudobné svety a výsledkom je uspávanka pre každého otvoreného poslucháča,“ dodáva Martin Sillay.

Sopranistka Eva Šušková, huslista Miloš Valent, akordeonista Boris Lenko, violončelista Roman Harvan aj harfistka Mária Kmeťková. Každého z nich môžete počuť v najnovšej skladbe rešpektovanej hudobnej a producentskej dvojice. „K tradičným uspávankám pristupujeme s veľkým rešpektom. V istom zmysle ide o posvätné piesne. Vzácne poklady našej hudobnej histórie. Každý z nás má ich melodiku niekde v podvedomí. Tento pocit sme chceli dostať aj na nahrávku,“ opisuje atmosféru skladby Malý synku Robert Pospiš. „Uspávanka Hajaj, búvaj, malý je čistá skladba. Krehká a láskavá v tom najlepšom zmysle slova. Uspávanka uspávaniek. Neha a snaha o upokojenie. To v týchto časoch potrebuje každý z nás. Musíme načerpať silu, aby sme mohli ísť ďalej,“ dopĺňa Martin Sillay. K skladbe vzniklo aj lyric video. Rovnako ako pri všetkých predchádzajúcich singloch albumu Piesne na dobru noc. Piesne Uteká láska svetom, Spievaj mi, spievaj a Ponesiem ťa vychádzali postupne v priebehu tohto roka. 

„Veríme v krásu piesne ako takej. Celá naša hudobná cesta je poznačená jej hľadaním. Ak skladbu precítite, stane sa vašou súčasťou. Preto sme vymysleli názov Malý synku. Je to aj náš príbeh. Veríme, že osloví aj poslucháčov,“ uzatvára Robert Pospiš. Album Piesne na dobru noc vyjde vo vydavateľstve Real Music House v druhej polovici novembra. 

Vypočujte / pozrite si lyric video skladby Robert Pospiš & Martin Sillay – Malý synku: 

Hrajú:

Robert Pospiš – spev / vokály / klávesy

Martin Sillay – gitary

Miloš Valent – husle

Roman Harvan – violončelo

Boris Lenko – akordeón

Mária Kmeťková – harfa

Eva Šušková – vokál

Dominika Hanko – vokál

Katarína Ďurdinová – vokál

Nahraté v štúdiu Real Music House

Hudba / Zvuk / Mix / Mastering / Produkcia: Robert Pospiš & Martin Sillay

Text: Ľudová

Cover: Ján Skaličan