Článok

Laco Teren a Roman Harvan predstavujú spoločný hudobný album Dreaming Away

Výtvarník so silným vzťahom k hudbe a hudobník so silným vzťahom k výtvarnému umeniu. Originálne spojenie na slovenskej kultúrnej scéne vznikalo v priebehu posledných dvoch rokov. Výsledkom spolupráce dvojice Harvan/Teren je hudobný album Dreaming Away, ktorý vychádza pod značkou vydavateľstva Real Music House.

 

21 skladieb, 70 minút hudby. Album zložil a takmer kompletne nahral Roman “Hary“ Havran. Výtvarník Laco Teren je autorom väčšiny poetických textov a v niekoľkých skladbách vystupuje v úlohe rozprávača s nezameniteľným prednesom. Viac ako polovicu skladieb naspieval samotný Roman Harvan. Rôznorodú žánrovosť celej nahrávky najlepšie charakterizuje samotný názov albumu Dreaming Away (voľný preklad by mohol byť Unášať sa v sne).

Hudobná novinka je originálnym výletom do sveta dvoch spriaznených umelcov. Ambientné plochy striedajú tvrdé gitarové rify, vážna hudba aj pesničkárstvo. Nechýbajú ani hudobní hostia. Operná sopranistka Adriena Kučerová, operný bas-spevák Peter Mikuláš, mezzosopranistka Eva Šušková aj skladateľka a speváčka Andrea Bučko. Flautové sólo nahral Jaroslav Harvan, husľové sólo Lucia Harvanová a vokály v skladbe Tenderness Robert Pospiš.

Pod finálnym zvukovým dizajnom nahrávky je podpísaná producentská dvojica Robert Pospiš & Martin Sillay. V ich vydavateľstve Real Music House nahrávka vychádza vo formáte digitálneho nosiča.

„V blízkej budúcnosti pripravujeme aj LP verziu albumu. Je to výnimočná nahrávka, ktorá si zaslúži trpezlivého poslucháča. Laco a Hary vytvorili spoločný svet, ktorý sa nepodobá na nič okolo. A to je v dnešnej dobe výnimočné. Dreaming Away je sugestívnym rozprávaním o pocitoch jednej umeleckej generácie. S každým ďalším počúvaním sa pred poslucháčom otvárajú nové dvere a nálady. Navyše s absolútnou prirodzenosťou, bez akejkoľvek snahy zapáčiť sa za každú cenu. Sme úprimne radi, že album vychádza práve v našom vydavateľstve,“ opisuje novinke Robert Pospiš.