Albumy

Robert Pospiš, Martin Sillay a Nikolaj Nikitin vydávajú album Spev tebe

Rád skúma život osobností, ktoré si neľahké traumy dokázali vyriešiť tvrdou prácou, umením. Nemecký ilustrátor Reinhard Kleist zaujal komiksami o Johnnym Cashovi, spisovateľovi hororov H. P. Lovecraftovi a Nickovi Caveovi.

Knihu o austrálskom spevákovi prišiel v máji predstaviť aj na Slovensko. Vystúpil vtedy v nezvyčajnej hudobnej performacii.

Skupina slovenských hudobníkov vedená dvojicou Robert Pospiš a Martin Sillay predviedla skvelé cover verzie piesní Nicka Cavea a Kleist ich hudbu naživo ilustroval portrétmi ich spoločného hudobného idola. Tie sa premietali na stenu.

„Takéto dobré covery som ešte nepočul,“ pochválil Kleist hudobníkov po koncerte.

A keď ho neskôr Pospiš so Sillayom poprosili, aby pre ich nový album nakreslil obal, nadšene súhlasil. Dopĺňa to medzinárodný rozmer ich nového projektu.

Čítajte viac SME.SK: https://kultura.sme.sk/c/20939039/slovenski-hudobnici-maju-specialny-obal-albumu-kreslil-ho-autor-komiksu-o-nickovi-caveovi.html#ixzz5Ubgaz4SH

Čítajte viac TÝŽDEŇ.SK: https://www.tyzden.sk/kultura/50953/americky-album/

Čítajte viac HUDBA.SK: https://hudba.zoznam.sk/spravy/17-10-2018-pospisnikitinsillay-vyrazaju-na-americke-koncerty-s-novym-albumom-spev-tebe/